Fysik
Effekt
12. december 2007 af
susanne_c (Slettet)
Hej, kan I hjælpe?
En 4-cylindret benzinmotor er monteret i en prøvestand, hvor motoren kan udsættes for forskellige belastninger.I en bestemt testkørsel arbejder motoren ved 3000 omdrejninger i minuttet, og der ydes et kraftmoment på 76 Nm på prøvestanden.
Bestem den effekt som motoren yder på prøvestanden
En 4-cylindret benzinmotor er monteret i en prøvestand, hvor motoren kan udsættes for forskellige belastninger.I en bestemt testkørsel arbejder motoren ved 3000 omdrejninger i minuttet, og der ydes et kraftmoment på 76 Nm på prøvestanden.
Bestem den effekt som motoren yder på prøvestanden
Svar #1
13. december 2007 af mathon
3000 omdrejninger i minuttet = 50 omdrejninger i sekundet
P = (76 Nm)*(50 s^(-1)) = 3800 Nm/s = 3800 J/s = 3800 W = ca. 5,1 HK
P = (76 Nm)*(50 s^(-1)) = 3800 Nm/s = 3800 J/s = 3800 W = ca. 5,1 HK
Svar #2
18. december 2007 af dk_anonym (Slettet)
Hastigheden er da ikke bare 50 s^(-1)..
Den må være:
?= (2 pi)/T
?=(3000*2*pi)/(60)= 314,16 s^(-1)
tager jeg fejl?
Den må være:
?= (2 pi)/T
?=(3000*2*pi)/(60)= 314,16 s^(-1)
tager jeg fejl?
Skriv et svar til: Effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
