Kemi

identifikation af oraniske stoffer

12. december 2007 af prinsesse-froe (Slettet)
jeg skal identificere x i det organiske stof C6H5CH2CH2x, ved hjæp af et massespektrum. det er opgave 2 i eksamenssættet fra 2002. http://64.233.183.104/search?q=cache:4s0vop2V-h4J:us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-3.pdf+2002-10-3+kemi&hl=da&ct=clnk&cd=2 men jeg kan simpelthen ikke finde en indgangsvinkel. håber på lidt hjælp, på forhånd tak :)

Svar #1
12. december 2007 af prinsesse-froe (Slettet)

4s0vop2V-h4J:us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-3.pdf+2002-10-3+kemi&hl=da&ct=clnk&cd=2

hmm det var det her link, ved ikke om det funker nu

Svar #2
12. december 2007 af prinsesse-froe (Slettet)

nej ups igen.. her er det

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af frodo (Slettet)

pga det karakteristiske mønster oppe omkring molekylarionen må X=Cl.

Du ser nemlig at intensiteten af toppen ved M+2 er 1/3 af intensiteten af toppen ved M.
Dette er karakteristisk for Cl, og skyldes den naturlige isotopfordeling af Cl (hhv Cl-35 og Cl-37)

Svar #4
19. december 2007 af prinsesse-froe (Slettet)

Jeg er helt på bunden her, hvilken en af toppene er m+2?

Skriv et svar til: identifikation af oraniske stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.