Matematik
Mat-opgave (formler og ligninger)
13. december 2007 af
JonasTerp (Slettet)
En opgave som giver mig problemer at udregne. Lommeregner giver hele tiden noget andet end det som jeg gerne vil have.
Nogle der evt. kunne hjælpe med at fortælle hvordan opgaven skal gribes an?
En bestemt type glas har udvendig form som encylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm3.
a) Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.
b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.
Nogle der evt. kunne hjælpe med at fortælle hvordan opgaven skal gribes an?
En bestemt type glas har udvendig form som encylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm3.
a) Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overflade O består af cylinderens krumme overflade og bund.
b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.
Svar #1
13. december 2007 af dnadan (Slettet)
a) hvordan beregnes V for en kejle? Overvej dette, og du vil få dig en ligning, hvor du isolerer h.
b)Hvordan beregnes rumfang af en cylinder uden låg? (h kender du som funktion af r, indsæt dette)
b)Hvordan beregnes rumfang af en cylinder uden låg? (h kender du som funktion af r, indsæt dette)
Svar #2
13. december 2007 af JonasTerp (Slettet)
V=(1/3)*G*h -> V=(1/3)*(pi*r^2)*h
h=V/((1/3)*(pi*r^2))
Hvordan bestemmer jeg så h? r er ukendt og V er 1 dm^3.
h=V/((1/3)*(pi*r^2))
Hvordan bestemmer jeg så h? r er ukendt og V er 1 dm^3.
Svar #3
13. december 2007 af dnadan (Slettet)
det er skam ikke nødvendigt... ud over, at det kan skrives som 3/(pi*r^2)
Benyt dette til næste delopgave.
Benyt dette til næste delopgave.
Skriv et svar til: Mat-opgave (formler og ligninger)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
