Matematik
newton, integral regning
13. december 2007 af
thug_raja (Slettet)
Hvad er sammenhængen mellem:
z=(2/3)x*^(3/2)
og
z^2=(4/9)x*(3)
det er udregning af en opgave.
men jeg forstår ik hvordan man kan komme frem til at gå fra den ene ligning til den anden?
Hvad er sammenhængen mellem:
z=(2/3)x*^(3/2)
og
z^2=(4/9)x*(3)
det er udregning af en opgave.
men jeg forstår ik hvordan man kan komme frem til at gå fra den ene ligning til den anden?
Svar #1
13. december 2007 af mathon
z = (2/3)*x^(3/2)
z^2 = [(2/3)*x^(3/2)]^2 =(2/3)^2*(x^(3/2))^2 = (2^2/3^2)*x^((3/2)*2) =
(4/9)*x^3
anvendelse:
(a/b)^n = (a^n/b^n)........en brøk opløftes til potens ved at opløfte tæller og nævner hver for sig
og
(a^n)^p = a^(n*p)..........en potens opløftes til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne
z^2 = [(2/3)*x^(3/2)]^2 =(2/3)^2*(x^(3/2))^2 = (2^2/3^2)*x^((3/2)*2) =
(4/9)*x^3
anvendelse:
(a/b)^n = (a^n/b^n)........en brøk opløftes til potens ved at opløfte tæller og nævner hver for sig
og
(a^n)^p = a^(n*p)..........en potens opløftes til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne
Svar #3
13. december 2007 af maria_08 (Slettet)
Hej, jeg har samme opgave, hehe Det er rigtigt det mathon skrever, det har noget med at der kvadreres på begges side af lighedstegn.
Skriv et svar til: newton, integral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
