Matematik

f´ og tangent....

13. december 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa, nogen der kan hjælpe mig med den her opgave?

Der er givet en funktion f således

f(x) = x2 - 2x + 4

Bestem f´(2) ( ved hjælp af tretrinsreglen )

Bestem en ligning for tangenten i (2,f(2))

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2007 af mathon

1) f(xo+h)-f(xo)

2) [f(xo+h)-f(xo)]/h

3) limes (h->0) [f(xo+h)-f(xo)]/h = f'(xo)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2007 af Munz (Slettet)

altså tretrinsreglen må jo være noget af det med, at man først finder delta-y, dernæst delta-y/h og til sidst grænseværdien for den med h gående mod nul, og så har du jo fundet f'(x)

Når du så har fundet f'(x) sætter du jo blot 2 ind

til ligningen for tangenten, bruger du bare linjens ligning - du kender et punkt med x-koordinat og y-koordinat, og så har du jo udregnet hældningen, som så er f'(2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2007 af mathon

#1
specifikt for
y = f(x) = ax^2+bx+c
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=84591

Skriv et svar til: f´ og tangent....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.