Matematik
bestem parablens formel
13. december 2007 af
ILikeTurtles (Slettet)
Go'aften
Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af og haaber at der er nogen der kan hjaelpe mig:
Bestem forskriften for en parabel som gaar gennem foelgende punkter:
A(1,6), B(2,8) og C(4,0).
Jeg har brugt den traditionelle formel til den slags opgaver, altsaa f(x)=a(x-x1)(x-x2), men jeg faar hele tiden fejl. Anybody?
Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af og haaber at der er nogen der kan hjaelpe mig:
Bestem forskriften for en parabel som gaar gennem foelgende punkter:
A(1,6), B(2,8) og C(4,0).
Jeg har brugt den traditionelle formel til den slags opgaver, altsaa f(x)=a(x-x1)(x-x2), men jeg faar hele tiden fejl. Anybody?
Svar #1
13. december 2007 af Sherwood (Slettet)
Brug lommeregnerens stats/list, hvis du gerne må benytte hjælpemidler. Så er du sikker på, at det er korrekt.
Svar #3
13. december 2007 af dnadan (Slettet)
f(x)=a(x-x1)(x-x2)
Kan kun bruges, hvis du har to RØDDER, i dette tilfælde har du kun én, derfor kan den ikke bruges.
Opskriv 3 ligninger med 3 ubekendte og løs ligningssystemet.
Kan kun bruges, hvis du har to RØDDER, i dette tilfælde har du kun én, derfor kan den ikke bruges.
Opskriv 3 ligninger med 3 ubekendte og løs ligningssystemet.
Svar #4
13. december 2007 af ILikeTurtles (Slettet)
#3
Det hjalp! Mange tak skal du have ;). Pyh, det var da ogsaa en hel del skriveri, jeg fik min udregning til at fylde to sider ;)
Fortsat god aften.
Det hjalp! Mange tak skal du have ;). Pyh, det var da ogsaa en hel del skriveri, jeg fik min udregning til at fylde to sider ;)
Fortsat god aften.
Skriv et svar til: bestem parablens formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
