Matematik

løsning til differentialligning

15. december 2007 af trudifrudi (Slettet)
hvordan kan løsningen til:
d^2f /dt^2 = -(D/I)·f

blive:

f(t)=A·sin((vD/I)·t+k)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Kan du se hvorfor den kan blive A*sin(sqrt(D/I)*t)+B*cos(sqrt(D/I)*t)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Hvis du kan det, så se omskrivningen her: http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=439808

Svar #4
15. december 2007 af trudifrudi (Slettet)

forstår det ik men..ja tak fordi du gad bruge tid på det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

d^2f /dt^2 = -(D/I)·f

I stedet for at kigge på den, så kig på:

y'' = -k^2 * y

Kan du gætte en eller to løsninger til den?
Hvilken funktion, der differentieres TO GANGE giver en negativ konstant i anden.

Hvis du ikke kan se det, så kan jeg sige, at det er sinus og cosinus. Da:
d/dt (sin(k*t) = k*cos(k*t)
Og d/dt (k*cos(k*t)) = -k^2*sin(k*t)

Altså:

(sin(k*t))'' = -k^2 * sin(k*t)

Hvilket var, hvad vi ledte efter.
Lad nu k = sqrt(D/I). Så passer det præcis med din ligning. Det håber jeg du kan se. :)

Godt så. Altså er både sin(sqrt(D/I)*t) og cos(sqrt(D/I)).
Hvis de er løsninger så er:

A*sin(sqrt(D/I)*t) + B*cos(sqrt(D/I))

også løsning. Og faktisk er alle løsninger givet ved dette. Se evt. http://www.imada.sdu.dk/~steenth/MM501/OH5-05.pdf for mere information om dette.

Denne kan omskrives til din ønskede form som vises her: http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=439808


Håber det hjalp. :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Btw; i det første link er det side 5, du skal kigge på. :) :D

Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.