Fysik
bestemme k1
16. december 2007 af
sofiepoulsen (Slettet)
Hej
Jeg arbejder med at finde luftmodstanden på en bordtennisbold. Så er det, jeg er i tvivl om, hvordan jeg finder ud af om der er laminar eller turbulent strømning omkring den. Opnår den en høj nok hastighed til at dette gælder:
a = g - k1/m*v^2 (turbulent strømning)
eller gælder dette:
a = g - k1/m*v (laminar strømning)
Uanset hvad kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man beregner k1.
På forhånd tak :)
Jeg arbejder med at finde luftmodstanden på en bordtennisbold. Så er det, jeg er i tvivl om, hvordan jeg finder ud af om der er laminar eller turbulent strømning omkring den. Opnår den en høj nok hastighed til at dette gælder:
a = g - k1/m*v^2 (turbulent strømning)
eller gælder dette:
a = g - k1/m*v (laminar strømning)
Uanset hvad kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man beregner k1.
På forhånd tak :)
Skriv et svar til: bestemme k1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
