Matematik
små opgaver om taylor polynomier, sandsynlighedsregning og 2.gradsdifferentialligninger - HJÆLP!
16. december 2007 af
Jullem (Slettet)
Hejsa
SANDSYNLIGHEDSREGNING
Bestem konstanten K når det oplyses at funktionen t(x)=x^2+K, -1<x<1 er en tæthedsfunktion for en stokastisk variabel T med værdier i intervallet [-1,1]
TAYLORPOLYNOMIE
Om en funktion y=f(x)oplyses det at den er løsning til begyndelsesværdiproblemet y''+(x-2)^2*y'-(x-1)^3'y=4 , y(3)=1 og y'(3)=2
Bestem taylorpolynomiet af grad 2 for f omkring punktet x=3
2. GRADS DIFFERENTIALLIGNINGER
Bestem de to reelle konstanter a og b når det oplyses at funktionen y(x)=e^-3x+2e^2x er løsning til differentialligningen y''+ay'+by=0
Håber I vil hjælpe mig.. !
SANDSYNLIGHEDSREGNING
Bestem konstanten K når det oplyses at funktionen t(x)=x^2+K, -1<x<1 er en tæthedsfunktion for en stokastisk variabel T med værdier i intervallet [-1,1]
TAYLORPOLYNOMIE
Om en funktion y=f(x)oplyses det at den er løsning til begyndelsesværdiproblemet y''+(x-2)^2*y'-(x-1)^3'y=4 , y(3)=1 og y'(3)=2
Bestem taylorpolynomiet af grad 2 for f omkring punktet x=3
2. GRADS DIFFERENTIALLIGNINGER
Bestem de to reelle konstanter a og b når det oplyses at funktionen y(x)=e^-3x+2e^2x er løsning til differentialligningen y''+ay'+by=0
Håber I vil hjælpe mig.. !
Svar #1
16. december 2007 af peter lind
1)Integralet af t(x) med grænserne -1 og 1 skal være 1.
2) Sæt dine værdier for x, y(3), y'(3) ind i differentialligningen. Deaf kan du så finde y'(3)
3) Find y'(x) og y''(x) og sæt det ind i differentialligningen. Du vil nu have en ligning til bestemmelse af a og b
2) Sæt dine værdier for x, y(3), y'(3) ind i differentialligningen. Deaf kan du så finde y'(3)
3) Find y'(x) og y''(x) og sæt det ind i differentialligningen. Du vil nu have en ligning til bestemmelse af a og b
Svar #3
16. december 2007 af Jullem (Slettet)
i 2) er jeg i tvivl om hvordan man lige differentierer y(x) :
har fået y'(x) til e^-3x*(-3)+2e^2x*2 - er det rigtigt??
har fået y'(x) til e^-3x*(-3)+2e^2x*2 - er det rigtigt??
Svar #5
16. december 2007 af peter lind
#2 Sandsynligheden for at du får et reultat i udfaldsrummet skal være 1.
#2 og #3 Det er korrekt.
#2 og #3 Det er korrekt.
Skriv et svar til: små opgaver om taylor polynomier, sandsynlighedsregning og 2.gradsdifferentialligninger - HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
