Matematik
rente/procent opgave
16. december 2007 af
martin232 (Slettet)
en størrelse vokser med 2% pr. dag, hvad vokser denne størrelse pr. måned, pr. år?
en anden størrelse vokser ekspontielt med 365% pr. år. hvad vokser denne størrelse pr. dag?
og der er ikke opgivet hvilket beløb det er...
en anden størrelse vokser ekspontielt med 365% pr. år. hvad vokser denne størrelse pr. dag?
og der er ikke opgivet hvilket beløb det er...
Svar #1
16. december 2007 af mathon
y = b*a^x
y = b*1,02^x
pr måned:
y = b*1,02^30 = b*1,81136 altså med ca. 81%
pr år:
y = b*1,02^365 = b*1377,4 altså med ca. 137940%
b+3,65*b = b*(1+r)^365
4,65*b = b*(1+r)^365
4,65 = (1+r)^365
1+r = 4,65^(1/365) = 1,00422
r = 0,00422 = 0,422%
y = b*1,02^x
pr måned:
y = b*1,02^30 = b*1,81136 altså med ca. 81%
pr år:
y = b*1,02^365 = b*1377,4 altså med ca. 137940%
b+3,65*b = b*(1+r)^365
4,65*b = b*(1+r)^365
4,65 = (1+r)^365
1+r = 4,65^(1/365) = 1,00422
r = 0,00422 = 0,422%
Svar #2
16. december 2007 af martin232 (Slettet)
er det egentligt ikke bare formelen Kn=K(1+r)^n, som man regner ud fra?
Skriv et svar til: rente/procent opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
