Matematik

2 udregninger der burde være ens

17. december 2007 af sivsiv (Slettet)
er der nogle der vil se på to udregninger jeg har lavet?
de skulle gerne give det samme, men de gør det ikke helt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af Isomorphician

skriv dem ind så vi kan se dem, det gør det hele lidt lettere

Svar #2
17. december 2007 af sivsiv (Slettet)

(n(n-3))/2 +(n+1)=
(n(n-3))/2+(2n+2)/2=
(n^2-3n+2n+2)/2=
(n^2-n+2)/2=
0,5n^2-0,5n+1


og

((n+1)((n+1)-3))/2=
((n+1)(n-2))/2=
(n^2-2n-2+n)/2=
0,5n^2-0,5n-1

de to her skulle gerne være blevet ens

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

(n(n-3))/2 +(n+1) er ikke lig med
((n+1)((n+1)-3))/2

og derfor får du selvfølgelig ikke det samme resultat

Svar #4
17. december 2007 af sivsiv (Slettet)

jamen det skulle det altså være..

jeg skal vise at formlen

f(n)=(n(n-3))/2 også er gældende for n+1

f(n+1)=((n+1)((n+1)-3)))/2

og det skulle være det samme som at sige
f(n)+(n+1)

Skriv et svar til: 2 udregninger der burde være ens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.