Matematik

to spørgsmål

17. december 2007 af becky17 (Slettet)
hej hvordan ser denne ud hvis man isolerer x0

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x)

x=-1
y=-1


noget helt andet hvordan finder jeg monotoniforholdene og de lokale ekstrama for f(x)....funktionen hedder 2x4-2x3-7x2+4

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

1. hvordan ser funktionen f(x) ud?

2. Find f'(x) og løs derefter ligningen f'(x) = 0

Svar #2
17. december 2007 af becky17 (Slettet)

jeg ved ikk hvordan funktionen ser ud...har fundet fm(x) og løst ligningen, kan bare ikk komme videre derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af mathon


1)
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x)

x=-1
y=-1
kan ikke besvares før du kender f(x) og dermed kan bestemme f'(x)

2)
f'(x) = 8x^3-6x^2-14x

ekstremapunkter (xo,f(xo)) for

f'(xo) = 8xo^3-6xo^2-14xo = 0


Svar #4
17. december 2007 af becky17 (Slettet)

i den første opg har jeg en graf og ud fra den har jeg lavet et fortegnsskema for fm(x) og bestemt monotoniforholdene. nu skulle jeg finde en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet (-1;f(-1))=(-1;3), det fik jeg af vide igår skulle gøres ved at isolere x0.Men fatter det ikk.

Skriv et svar til: to spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.