Matematik

2 små Matematik opgaver

17. december 2007 af gangstaf (Slettet)
Hej, min hjerne kører ikke helt optimalt idag, så kunne godt bruge noget hjælp til disse to forholdsvis lette opgaver:

Isoler X:

(x/320) = (600/240)

og

Pythagoras sætning:

3^2 + x^2 = 10 - x^2

x=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af Sherwood (Slettet)

x/320=600/240 Drop paranteserne. :-)
<=>
x=(600*320)/240
<=>
x=800


Prøv selv den sidste.

Svar #2
17. december 2007 af gangstaf (Slettet)

Problemet er, at jeg ikke forstår hvordan jeg skal regne den?

Tak for den hurtige hjælp med det andet spørgsmål, er jo meget simpelt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvordan du er kommet frem til den ligning, kan jeg ikke lige se. Men udregne den kan jeg da. Eller hjælpe dig på vej i hvert fald.

3^2+x^2=10-x^2
<=>
9+4x^2-10=0

Så har du en 2. grads ligning. Så burde du kunne løse den vha diskriminanten.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Kan jo forkortes til:

4x^2-1=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hov. Vent lidt. Tror jeg har lavet en fejl. Kan jeg jo ikke tillade mig. Regner den lige først.

Svar #6
17. december 2007 af gangstaf (Slettet)

Jeg er kommet frem til den ligning vha. en opgave jeg laver, hvor Pythagoras skal bruges.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Derfor. Den giver jo 2x^2-1=0. Sidder i mine egne tanker. Det må du undskylde.

Svar #8
17. december 2007 af gangstaf (Slettet)

Det er iorden, jeg takker bare for hjælpen.
Så må jeg håbe, jeg kan klare den herfra:-)

Skriv et svar til: 2 små Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.