Matematik
induktionsbevis Fermats lille sætning
18. december 2007 af
Tralaa (Slettet)
Jeg sidder og prøver at lave et induktionsbevis for Fermats sætning: a^p = a (mod p) er bare ikke helt sikker på hvordan jeg lige skal gøre det. Skal bevise at sætningen også gælder for k + 1.
Håber i kan hjælpe
Håber i kan hjælpe
Svar #2
18. december 2007 af Tralaa (Slettet)
Okay hvordan? Er ikke lige helt med på hvad du mener. Altså ved godt at binomialkoefficienter er nødvendigt at have styr på inden beviset bevises. Men skal det bruges i et induktionsbevis for sætningen?
Svar #3
18. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Da du laver induktion efter a, så du skal, som peter lind skriver i #1, bruge følgende formel:
^p = \displaystyle{ \sum_{k=0}^{p} \frac{p!}{k!(p-k)!} \, a^{p-k} } $)
Da du laver induktion efter a, så du skal, som peter lind skriver i #1, bruge følgende formel:
Skriv et svar til: induktionsbevis Fermats lille sætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
