Matematik

Logistisk vækst: Maksimale væksthastighed

18. december 2007 af chrillie (Slettet)
Ud fra en logistisk vækstkurve, hvordan finder jeg så den maksimale væksthastighed?
Altså mere præcist, hvordan finder jeg en forskrift til den tangent med den stejleste hældning til funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Vil tro du løser f''(x) = 0

Svar #2
18. december 2007 af chrillie (Slettet)

Nej, for det er en skrå tangent. Der er ingen nulpunkter for funktionen, det er derfor jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Mester_Bean (Slettet)

en logistisk vækstkurve har maksimal væksthastighed når y=½M, hvor M er den vandrette asymptote (maximum)
hvis du har en differentialligning dy/dx = F(x,y) ,finder du den maksimale væksthastighed, som #1 påpeger ved at løse F(x,y)=0

Svar #4
18. december 2007 af chrillie (Slettet)

Tak for hjælpen, har fundet ud af det nu..

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2016 af asddsas (Slettet)

Tror nok du skal f'''(x)=sin(cos(x))


Skriv et svar til: Logistisk vækst: Maksimale væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.