Matematik

Svært kryptologi regning

19. december 2007 af andersbm (Slettet)
Jeg skal regne

m^11(mod 2279) for følgende m'er:

0412
0919
0102
0805
2008

Er der nogle som kan hjælpe mig/regne dem for mig, da jeg bare skal bruge dem direkte..

Hilsen Anders..(lommeregneren kan sgu ik klare det)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

210
1638
434
1952
1353


Der er tusinde måder at regne det ud på. Læs lidt om det. Og hvis du har TI-89 er det bare:
mod(a,n) for a mod(n).

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2007 af tal-pædagog (Slettet)

Har du hørt om gentagen kvadrering? 412^2 = 1098, 412^4 = 1098^2 = 13, 412^8 = 13^2 = 169, 412^11 = 412*1098*169 = 210 (altsammen mod 2279). Altsammen regnet på lommeregner...

Det er slavearbejde, der både er sundt og lærerigt... Godt for både sjæl og krop!

Svar #3
19. december 2007 af andersbm (Slettet)

Nej..har jeg ikke, men vil da lige prøve om jeg kan finde ud af det.

Svar #4
19. december 2007 af andersbm (Slettet)

#2 hvordan får du 412^2=1098, men hvad gør jeg når jeg skal dekryptere med nøglen d=867....En god forklaring ville være dejlagt, da jeg ikke kan regne 210^867(mod 2279)

Skriv et svar til: Svært kryptologi regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.