Matematik
Omvendt proportional trekant
19. december 2007 af
kakta (Slettet)
hey, sidder med noget matematik som jeg ikke helt forstår, og tænkte at dette var noget stedet og spørge om hjælp :D nogen der har tid og lyst til at forklare det ?
opgaverne lyder :
a) Arealet i en trekant er udtrykt ved grundlinje og højde. Giv en begrundelse for at en trekants areal indeholder oplysning om, at for trekanter med et bestemt areal er højden omvendt proportional med grundlinjen.
b) Kald grundlinjen for g og højden for h. Beskriv for trekanter med areal 12 sammenhængen mellem g og h med en matematisk formel. (Dvs. opskriv formlen for trekanter med arealet 12, og isolér enten g eller h.)
opgaverne lyder :
a) Arealet i en trekant er udtrykt ved grundlinje og højde. Giv en begrundelse for at en trekants areal indeholder oplysning om, at for trekanter med et bestemt areal er højden omvendt proportional med grundlinjen.
b) Kald grundlinjen for g og højden for h. Beskriv for trekanter med areal 12 sammenhængen mellem g og h med en matematisk formel. (Dvs. opskriv formlen for trekanter med arealet 12, og isolér enten g eller h.)
Svar #2
19. december 2007 af kakta (Slettet)
okay, er også kommet frem til
a)
a = 0,5 * g * h
b)
g =12/(0,5 * h)
og
h =12/(0,5 * g)
men er svaret i a'eren nok ?
a)
a = 0,5 * g * h
b)
g =12/(0,5 * h)
og
h =12/(0,5 * g)
men er svaret i a'eren nok ?
Svar #3
19. december 2007 af peter lind
Nej. Hvis højden skal væer omvendt proportional med g, betyder det at h = konstant/g. Dette gælder ifølge #1
Skriv et svar til: Omvendt proportional trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
