Matematik
Bestem enhedsvektoren:
30. december 2007 af
sedefimsinn (Slettet)
Bestem enhedsvektorerne
Ut = at / længden af at
og Vs = bs / lænden af bs
hvor at = (t,11)
og bt = (1,s,0)
HVordan skal dette stilles op og regnes ud?
ville selv have skrevet:
Ut = (t,1,1)/ Kvadrod(t^2 + 1^2 + 1 ^2)
og aå omskrive til:
t / kvadrod(t^2 +2), 1/kvadrod(t^2 +2),
1/ kvadrod(t^2+2)
men så kan jeg ikke komme videre?
Bestem enhedsvektorerne
Ut = at / længden af at
og Vs = bs / lænden af bs
hvor at = (t,11)
og bt = (1,s,0)
HVordan skal dette stilles op og regnes ud?
ville selv have skrevet:
Ut = (t,1,1)/ Kvadrod(t^2 + 1^2 + 1 ^2)
og aå omskrive til:
t / kvadrod(t^2 +2), 1/kvadrod(t^2 +2),
1/ kvadrod(t^2+2)
men så kan jeg ikke komme videre?
Svar #1
30. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du har fat i det helt rigtige: En enhedsvektor er en vilkårlig vektor divideret med længden af den. Man kan altså dividere en vektor med et tal (eller gange med et tal, hvilket er det samme).
Der var en gang, jeg troede, at man kunne dividere med en vektor og at jorden var flad, og at mor var den bedste i verden, men der var jeg også kun 6 år.
Der var en gang, jeg troede, at man kunne dividere med en vektor og at jorden var flad, og at mor var den bedste i verden, men der var jeg også kun 6 år.
Svar #2
30. december 2007 af sedefimsinn (Slettet)
hmm men altså... nu indeholder min første "brøk" t...
skal jeg ikke indsætte et eller andet for t..
hvordan skal jeg fortsætte opgaven..?
nu står der længere fremme i opgaven at jeg skal bestemme u og v så
ut -> u for t -> uendelig
og vs -> v for s -> uendelig..
er altså stadig lidt lost...
Skriv et svar til: Bestem enhedsvektoren:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
