Matematik
besværlig matematik opg
04. januar 2008 af
Anna_kbh (Slettet)
opgaven siger at i et koordinatsystem i rummet er der givet en plan a med ligningen
2x-y+z+3=0
og en linje l med parameterfremstillingen (x)=(1) (1)
(y)=(2) +t(-1)
(z)=(3) (1)
a)bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
håber der er nogen, som kan hjælpe mig
2x-y+z+3=0
og en linje l med parameterfremstillingen (x)=(1) (1)
(y)=(2) +t(-1)
(z)=(3) (1)
a)bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).
håber der er nogen, som kan hjælpe mig
Svar #1
04. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Find skærringen mellem l og parameterfremstillingen med n_a(normalvektoren til planen a) som retningsvektor, og som går igennem punktet Q(-2;2;3)
Svar #2
04. januar 2008 af Anna_kbh (Slettet)
det forstod jeg ikke helt.. hvordan skal jeg finde parameterfremstillingen med n_a(normalvektoren til planen a) som retningsvektor
Svar #3
04. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har planens normavektor(aflæses som koefficienter i ligningen for planen) samt et punkt, hertil har du en retningsvektor og et punkt, hermed er parameterfremstilling til at finde.
Skriv et svar til: besværlig matematik opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
