Matematik

Differentier

07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)
Differentier følgende ligning:

http://peecee.dk/upload/view/89064

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Alt det der står foran x^2 er bare en konstant, så det differentieres lige som k*x^2. Tangens-delen differentieres som en sammensat funktion, hvor tan(x) differentieret er 1+tan^2(x). Så mangler du bare at differentiere den indre funktion i det udtryk.

Svar #2
07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

Okay.
men hvad er den indre funktion? kan slet ikke lige huske det.

Svar #3
07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

Når k er en konstant er den så ikke lig med 0???

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Nej, men den skal bare flyttes over sammen med. dvs. k*x^2 differentieret er k*2*x. I dit tilfælde er k så den lange konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2008 af aprondiee (Slettet)

nåå okay :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

#2

Den indre funktion er a*x. Så når du differentierer den får du a.

Dvs. den del bliver når den er differentieret er (a(1+tan(a*x))

Den måde man differentierer en indre funktion på h'(x)=f'(g(x))*g'(x)
I dit tilfælde er g(x)=a*x og f(x)=tan(a*x).

Svar #7
07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

Kan det passe den endelige differentialkvotient så bliver:

f'(x)=k*2*x+(a(1+tan(a*x)) ??

Eller skal den differentieres mere?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du er færdig med at differentiere, men jeg ville reducere udtrykket, så a ikke står udenfor en parantes henne i tangens-delen. Ellers ser det fint ud.

Svar #9
07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

Ej mange tak for hjælpen. Du er genial. TAK :)
Men lige en sidste ting, det er -k ikke? i stedet for bare k???

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Jo, k skal være negativ.

Svar #11
07. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

TAK!

Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.