Matematik
Mat opgaver..
08. januar 2008 af
Olviro (Slettet)
heej er der nogen der lige kan hjælpe mig med 2 opgaver... jeg er gået i stå
opg 1 opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm
trykket aftager med højden med en god tilnærmelse af eksponentiel funktion med en halveringshøjde på 5 km
opg 2 . trykket i atmosfæreren er bestemt ved P= (0,5)opløftet i h/5
volumen af en idealgas er ved en konstant temperatur omvendt propotional med trykket
opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h når volumen ved jordoverfladen er 2 L
kunne være lækkert med noget hjælp :P:D
opg 1 opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm
trykket aftager med højden med en god tilnærmelse af eksponentiel funktion med en halveringshøjde på 5 km
opg 2 . trykket i atmosfæreren er bestemt ved P= (0,5)opløftet i h/5
volumen af en idealgas er ved en konstant temperatur omvendt propotional med trykket
opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h når volumen ved jordoverfladen er 2 L
kunne være lækkert med noget hjælp :P:D
Svar #1
08. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har at:
f(t)=b*a^t, hvoraf T2=ln(2)/ln(a), her kender du T2, benyt dette til at finde a.
Yderligere har du et punkt A(0;1)
Udnyt dette til at bestemme konstanten b.
2. Hvad betyder det, når noget er omvendt proportional? Overvej dette, og du vil være tæt på målet :)
f(t)=b*a^t, hvoraf T2=ln(2)/ln(a), her kender du T2, benyt dette til at finde a.
Yderligere har du et punkt A(0;1)
Udnyt dette til at bestemme konstanten b.
2. Hvad betyder det, når noget er omvendt proportional? Overvej dette, og du vil være tæt på målet :)
Skriv et svar til: Mat opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
