Matematik

annuitetsopsparing og rente

09. januar 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg er igang med annuitetsopsparing.

På en annuitetsopsparing indbetales hvert år 7000 kr. Den årlige rente er 2,3 %

Beregning af den tilsvarende halvårlige procentvise rente

Skal jeg her bruge renteformlen eller An ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge annuitetsformlen
S=(a*(k^n-1))/(k-1), hvor k=1+r/100, formlen fremkommer, når man betragter summen:
S=a+ak+ak^2+ak^3+...+ak^(n-1), ligning 1.
Find nu et passende tal og gange ligning 1 med det. Hvad kan det mon være? Træk så ligning 2 fra ligning 1, og du ender op med annuitetsformlen.

Dit spørgsmål besvares af ligningen: ((1/r/100)^2)-1)*100=2,3%. Resultatet er 1,1%.

I øvrigt gør bankerne alt for lidt ud af at fortælle kunderne forskellen på den effektive rente, (som er den, der har relevans for kunden) og så den nominelle rente, der blot er lavet for at narre kunden. Man kan ikke bruge den til noget om helst.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis du "bare" skal omregne renten fra årlig til halvårlig, er det nok at beregne
[sqrt(1,023)-1]·100 %

Svar #3
09. januar 2008 af seriøs (Slettet)

ok tak jeg prøver lige ;o)

Svar #4
09. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg kommer overhovedet ikke frem til 1,1 % ...

Jeg ved ikke hvad jeg gør galt!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det ved jeg heller ikke, men udtrykket i #2 giver 1,1 % som nævnt i #1.

Skriv et svar til: annuitetsopsparing og rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.