Matematik

Fuldstændig umulig opgave Hjælp :)

09. januar 2008 af madeena (Slettet)
Hej jeg er i gang med et matematik projekt og ville være meget glad hvis der er en ( et geni ) som kan hjælpe mig. Opgaven er som flg:

Ved start af syrning er pH=7 og syrningen stoppes ved pH= 4,5. Forklar pH- skalaen og pH ændringen udfra et matetmatisk synspunkt!!!

Hvad gør jeg mon her, sådan helt konkret det er vel ikke bare en tekst jeg skrive, jeg kan ikke finde nogle formler. Kh madeena

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af Peden (Slettet)

Jeg husker fra min kemi(C) bog at skalaen er logaritmisk i hvert fald. Du kan uden tvivl finde den ved lidt googling.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af pa8n (Slettet)

#0 Man behøves ikke at være et geni for at kunne løse det der

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

pH-skalaen er logaritmisk. Dvs. at hver gang pH stiger med 1, er der kommet 10 gange så mange [H3O+]. Koncentrationen af [H3O+]=10^7 mol/L ved pH=7. Ved pH=4,5 er koncentrationen af [H3O+] ændret til 10^4,5 mol/L.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

jep, fordi pH = log[H3O+] <=> 10^pH = [H3O+]. prøv iø kemiforaet næste gang :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af mathon

pH-skalaen er logaritmisk:
hver gang pH FALDER med 1 er [H3O+] blevet 10 gange større
ses af

[H3O+] = a*10^n
pH = -log(a*10^n) = -(log(a) + n*log(10) = -log(a)-n

hvis [H3O+] 10-dobles:
[H3O+] = a*10^(n+1)
pH = -log(a*10^(n+1)) = -(log(a) + (n+1)*log(10)) = (-log(a)-n) - 1

pH = -log([H3O+])
log([H3O+]) = -pH
[H3O+] = 10^(-pH), hvoraf

[H3O+]_før = 10^(-7)

[H3O+]_efter = 10^(-4,5)

[H3O+]_efter/[H3O+]_før = 10^(-4,5)/10^(-7) = 10^2,5 = 316,228

[H3O+]_efter = 316,228*[H3O+]_før

pH-ændringen 7 --> 4,5 er identisk med en 316-dobling af surheden

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af mathon

linie 5
pH = -log(a*10^n) = -(log(a) + n*log(10) = -log(a)-n
-->
pH = -log(a*10^n) = -(log(a) + n*log(10)) = -log(a)-n

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

#5
godt og meget beskrivende indlæg!

Skriv et svar til: Fuldstændig umulig opgave Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.