Matematik

Rektangel

09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, en lille opg. her, som jeg håber der er end er vil tjekke/rette

Der er to rektangler som er ligedannede dvs. det store rektangel er en forstørrelse af det lille.

I det store rektangel er forholdet mellem siderne AB:BC=5:3

Beregn arealet af det lille rektangel.

Mit bud:

det store rektangels areal 5*3=15

det lilles rektangel er 15 divideret med 2 = 7,5

er det rigtig?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Du må kende forholdet mellem den ene side i det ene rektangel og det andet rektangel, altså forholdet mellem AB i det store rektangel og AB i det lille rektangel. Hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af peter lind

Nej. Er den store rektangels areal givet som dette i opgaven ?. Man kan nemlig ikke finde arealet af dine oplysninger.
Hvis forholdet mellem siderne er 5:3 er den lille sides tilsvarende sider 3/5 gange den stores sider.
Hvis den stores sider er a og b er aralet a*b
Den lille firkants sider er 3*a/5 og b*3/5. Hvad er så arealtet af den lille trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af mathon

du skal oplyse om forholdet
mellem

længde_stor/længde_lille
eller
bredde_stor/bredde_lille

da forholdet mellem siderne i det store rektangel = forholdet mellem siderne i det lille rektangel, hvis det store rektangel er ligedannet med det lille rektangel

din oplysning kan således ikke benyttes til noget
medmindre
du mente

længde_stor/længde_lille = 5:3.....

Svar #4
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Sådan som jeg har skrevet opgaven op, er det eneste der står på mit papir.

Der er to rektangler som er ligedannede dvs. det store rektangel er en forstørrelse af det lille.

I det Store rektangel er forholdet mellem siderne AB:BC=5:3

Beregn arealet af det lille rektangel.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Nå, så kan du ikke konkludere andet end det, Peter Lind gør i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af mathon

...næh - men JEG skrev, mens HAN postede...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2009 af MHV97 (Slettet)

Hej jeg får en opgave hvor der står hvilket to ud af disse 3 rektangler er ligedannede??

første har længde 8 bredde 6 f.eks. hvordan er det  nu man gør det??

og et andet spørgsmål hvordan finder man målestoksforhold af en trekant ....

går i 7


Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.