Matematik
Er disse funktioner isomorfe?
10. januar 2008 af
Michaelosm (Slettet)
2 funktioner p(x) og q(x) er givet ved:
p(x)=x^3+10x+5 € Z11
q(x)=x^3+x+5 € Z11
Tidligere har jeg vist at p(x) er reducibel, og q(x) er irreducibel. Jeg har også vist at Z11/(p(x)) og Z11(q(x)) begge indeholder 1331 elementer.
Spørgsmålet lyder så, om funktionerne er isomorfe?
\\Michael
p(x)=x^3+10x+5 € Z11
q(x)=x^3+x+5 € Z11
Tidligere har jeg vist at p(x) er reducibel, og q(x) er irreducibel. Jeg har også vist at Z11/(p(x)) og Z11(q(x)) begge indeholder 1331 elementer.
Spørgsmålet lyder så, om funktionerne er isomorfe?
\\Michael
Skriv et svar til: Er disse funktioner isomorfe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
