Matematik
Løsning af tredjegradsligning med komplekse koefficienter
11. januar 2008 af
todomeda (Slettet)
Hej
Jeg sidder i øjeblikket og arbejder på mit studieretningsprojekt og er igang med at løse en tredjegradsligning, og jeg kan bare ikke finde ud af det. Jeg har benyttet mig af følgende til at regne tredjegradsligningen ud:
http://peecee.dk/index.php/upload/view/17530
... men jeg er gået i stå, fordi jeg ender med at en at min u^3 giver 0. Jeg har virkelig brug for hjælp her venner.
Her kan i se hvor langt jeg er nået - og skriv endelig hvis jeg er helt ude i tovene(kunne nemlig godt tænkes, fordi jeg er kørt sur i det :( ), hellere nu end når den skal projektet skal afleveres :).
http://peecee.dk/upload/view/89991
Venlig hilsen og på forhånd tak,
Morten G.
Jeg sidder i øjeblikket og arbejder på mit studieretningsprojekt og er igang med at løse en tredjegradsligning, og jeg kan bare ikke finde ud af det. Jeg har benyttet mig af følgende til at regne tredjegradsligningen ud:
http://peecee.dk/index.php/upload/view/17530
... men jeg er gået i stå, fordi jeg ender med at en at min u^3 giver 0. Jeg har virkelig brug for hjælp her venner.
Her kan i se hvor langt jeg er nået - og skriv endelig hvis jeg er helt ude i tovene(kunne nemlig godt tænkes, fordi jeg er kørt sur i det :( ), hellere nu end når den skal projektet skal afleveres :).
http://peecee.dk/upload/view/89991
Venlig hilsen og på forhånd tak,
Morten G.
Svar #2
12. januar 2008 af todomeda (Slettet)
Jeg har fundet ud af hvor problemet var, men nu er der opstået et nyt problem. Når man finder værdierne for u1, u2, og u3, går man videre og finder værdierne for v1, v2 og v3. Til det bruger man formlen:
v1 = -1/3*(p/u1) , v2 = -1/3*(p/u2) og v3 = -1/3*(p/u3).
Jeg er blevet forvirret fordi jeg har fundet et eksempel på en anden opgave hvor han sætter p = 1, men det var ikke den værdi han fandt for den da han beregnede konstanter "p" og "q"(se det første link) - Det må være en fejl... ikke?
v1 = -1/3*(p/u1) , v2 = -1/3*(p/u2) og v3 = -1/3*(p/u3).
Jeg er blevet forvirret fordi jeg har fundet et eksempel på en anden opgave hvor han sætter p = 1, men det var ikke den værdi han fandt for den da han beregnede konstanter "p" og "q"(se det første link) - Det må være en fejl... ikke?
Svar #3
12. januar 2008 af peter lind
Det er svært at svare på uden mere præcise oplysninger. Jeg kan i hvert fald se 2 muligheder for at det ikke er en fejl.
Den ene er den meget enkle at rent faktisk bliver p=1 i denne opgave. Den anden er at p har en anden betydning. Du skal ikke regne med at alle beskrivelser i et matematisk problem bruger de samme betegnelser. Det gør man ofte; men altså ikke altid.
Den ene er den meget enkle at rent faktisk bliver p=1 i denne opgave. Den anden er at p har en anden betydning. Du skal ikke regne med at alle beskrivelser i et matematisk problem bruger de samme betegnelser. Det gør man ofte; men altså ikke altid.
Skriv et svar til: Løsning af tredjegradsligning med komplekse koefficienter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
