Matematik
hvordan løser jeg
12. januar 2008 af
Nacizane (Slettet)
sådan et ligning?
2x^2+x-3=0
jeg skal bare have et skub så jeg kan begynde med at regne ligninger ud
2x^2+x-3=0
jeg skal bare have et skub så jeg kan begynde med at regne ligninger ud
Svar #1
12. januar 2008 af Stenalt (Slettet)
Løses som en andengradsligning... x =(-b +/- rod(d))/2a hvor d = b^2 -4ac
Svar #2
12. januar 2008 af Nacizane (Slettet)
altså d= b^2 -4ac
d= 1^2-4*2*-3 =
d= 25 ?
og da jeg fortsætter med at finde x1 og x2 =
x1 =-1 +5 / 2*1
x1= 4
x2= -1-5/2*1
x2 = -3,5
?
d= 1^2-4*2*-3 =
d= 25 ?
og da jeg fortsætter med at finde x1 og x2 =
x1 =-1 +5 / 2*1
x1= 4
x2= -1-5/2*1
x2 = -3,5
?
Svar #3
12. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Ta' et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/90092
Men:
2x^2+x-3=0
d=1^2-4*2*(-3)=1+24=25
x=(-1-5)/(2*2)=-6/4=-3/2
v
x=(-1+5)/(2*2)=4/4=1
http://peecee.dk/upload/view/90092
Men:
2x^2+x-3=0
d=1^2-4*2*(-3)=1+24=25
x=(-1-5)/(2*2)=-6/4=-3/2
v
x=(-1+5)/(2*2)=4/4=1
Skriv et svar til: hvordan løser jeg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
