Matematik
en mulig graf for funktionen f
12. januar 2008 af
klogeåge13 (Slettet)
tegn en mulig graf for en funktion for f, der opfylder følgende:
f har Dm(f)=åbent interval 2;10 åbent interval
f har Vm(f)=[-3;8]
f er differentiabel
fortegn og nulpunkter for f' er som angivet på tallinjen:
x 2 3 5 8 10
o----|------|--------|-------o////>
f'(x) - + + +
Jeg kan ikke få det til at gå op, da Dm er åbent interval, og Vm lukket?...kan den ikke lade sig gøre?
f har Dm(f)=åbent interval 2;10 åbent interval
f har Vm(f)=[-3;8]
f er differentiabel
fortegn og nulpunkter for f' er som angivet på tallinjen:
x 2 3 5 8 10
o----|------|--------|-------o////>
f'(x) - + + +
Jeg kan ikke få det til at gå op, da Dm er åbent interval, og Vm lukket?...kan den ikke lade sig gøre?
Svar #1
12. januar 2008 af peter lind
Det kan det sagtens. Der kan være maksimum og minimum inde i intervallet. Prøv at overvej lidt med et trejegrads polynomium.
Svar #2
12. januar 2008 af klogeåge13 (Slettet)
Jeg syntes jeg har overvejet en del, men da grafen kun aftage mellem to og tre, og Dm er åbent interval, og Vm lukket, og så kan jeg se på min tegning at jeg har glemt under fortegn og nulpunkter //// i starten af pilen...
Skriv et svar til: en mulig graf for funktionen f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
