Matematik
bestemme k for to vektorer!
12. januar 2008 af
887 (Slettet)
Er hvist havnet i fedtefadet! :(
Det drejer sig om følgende opgave:
Bestem tallet k, således at vektorerne
a=(12,5) og b=(16,k)
er parallelle. Find derefter tallet t, så b=ta.
Og jeg vilger understrege, at jeg ingen logisk sammenhæbg kan se, i denne opgave!
Det drejer sig om følgende opgave:
Bestem tallet k, således at vektorerne
a=(12,5) og b=(16,k)
er parallelle. Find derefter tallet t, så b=ta.
Og jeg vilger understrege, at jeg ingen logisk sammenhæbg kan se, i denne opgave!
Svar #1
12. januar 2008 af peter lind
Du kan enten bruge at hvis vektorerne er |a*b|=|a||b| (* er her skalarproduktet) eller også at vektotproduktet af a og b være 0.
Hvis og kun hvis to egentlige vektorer a og b er parallele kan en formel som b=ta gælde. (det kan du iøvrigt også bruge til at finde k)
Hvis og kun hvis to egentlige vektorer a og b er parallele kan en formel som b=ta gælde. (det kan du iøvrigt også bruge til at finde k)
Svar #4
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)
a=(12,5) og b=(16,k)
Hvis det(a,b)=0 er disse vektorer paralelle.
Hvis det(a,b)=0 er disse vektorer paralelle.
Skriv et svar til: bestemme k for to vektorer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
