Matematik
Bestem tangent ligning?
13. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Skal bestemme tangent ligningen udfra funktionen af parablen P i punktet R(5,f(5)):
f(x) = 0,25x^2 + 2 x - 1
????
__________________________________________________
eller udfra følgende funktion:
f(x) = (3,2)/(1+2e^(-2x))
hvor tangent ligningen skal angives udfra punktet i(0,f(0)) ???
________________
Har ikke en ide om hvordan jeg skal gribe opgaven an... Så kunne godt bruge lidt vejledning.....
f(x) = 0,25x^2 + 2 x - 1
????
__________________________________________________
eller udfra følgende funktion:
f(x) = (3,2)/(1+2e^(-2x))
hvor tangent ligningen skal angives udfra punktet i(0,f(0)) ???
________________
Har ikke en ide om hvordan jeg skal gribe opgaven an... Så kunne godt bruge lidt vejledning.....
Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)
1. Beregn f(x0)
2. Beregn f'(x)
3. Beregn f'(x0)
4. Benyt tangentligningen: y= f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
2. Beregn f'(x)
3. Beregn f'(x0)
4. Benyt tangentligningen: y= f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
Svar #2
13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)
Er så stadig stået helt af... kan ikke lige forstå det med x0?
og hvordan man finde frem til det??
og hvordan man finde frem til det??
Skriv et svar til: Bestem tangent ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
