Matematik
Opgave
13. januar 2008 af
Rolf J (Slettet)
Jeg har en opgave her som jeg ikke helt forstår.
En andengradsligning kaldes reduceret, hvis A = 1, altså hvis ligningen er af formen
x^2 + Bx + C = 0
Antag, denne ligning har løsninger p og q. Vis ved at faktorisere, at
p+q = -B og p*q = C
En andengradsligning kaldes reduceret, hvis A = 1, altså hvis ligningen er af formen
x^2 + Bx + C = 0
Antag, denne ligning har løsninger p og q. Vis ved at faktorisere, at
p+q = -B og p*q = C
Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Start med at faktorisere ligning, dvs. udnyt at:
0=ax^2+bx+c, hvor a ikke må være 0
kan skrives som:
0=a(x-r1)(x-r2), hvor a ikke må være 0, og r1 og r2 er dine to rødder.
0=ax^2+bx+c, hvor a ikke må være 0
kan skrives som:
0=a(x-r1)(x-r2), hvor a ikke må være 0, og r1 og r2 er dine to rødder.
Skriv et svar til: Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
