Matematik

bestem tangent...

13. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)
jeg har fået opgivet en funktion og har derefter fundet koordinatsættet til hvert af grafens skærringspunkter med førsteaksen.

nu lyder opgaven:

Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.

der står jeg af.
jeg har fundet den mindste førstekoordinat mht. skæringspunkterne - den har jeg fået til -2.

hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg skal lige se, hvor langt du er kommet:

Du har en funktion: f(x)=?? og et punkt (-2;f(-2))

Er det rigtigt?

Svar #2
13. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

f(x)= 1/4x^3-x^2-x+4

og ja har fundet koordinatet (-2,0) da det er skæring med førsteaksen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af mathon

skæring med 1.aksen
i
(-2,0) og (2,0) og (4,0)

"Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den MINDSTE førstekoordinat."......

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2008 af Molle (Slettet)

Tangentens ligning er givet ved
y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2009 af 88holde (Slettet)

Gradfen skæringspunkter med førsteaksen var (-2,0), (2,0), 4,0)

Det mindste af disse er vel (-2,0). - Så er det vel dette punkt man skal bruge i tangentens ligning ikke??

får det vidst til y = (1/4)x + (1/2)... ?


Skriv et svar til: bestem tangent...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.