Matematik

opgave

14. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)
redigeret:
en partikel bevæger sig på en ret linj. den strækning s (meter). partiklen har bevæget sig til tidspunktet i t (sek), er givet ved

s(t)=5t^1/2.
bestem partiklens hastighed til tidspunktet t=4
bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2m/s

jeg differentiere og får (5*kva(x))/4

og hva gør jeg så, please hjælp mig :O

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hold dig dog til ét oprettet indlæg!

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=454809

Og du har også fået hjælp, men nej, du har ikke differentieret korrekt.

5/(2*sqrt(t))

Svar #2
14. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

der var altså ikke meget hjælp og hente der., kan du ikke forklar det lidt bedre, er ikke den store til matematik, så beder dig om lidt hjælp, please?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Derfor skal du da ikke oprette et nyt indlæg. Hav dog lidt tålmodighed.

Men følgende regler er blevet brugt:
f(x)=sqrt(x) --> f'(x)=1/(2*sqrt(x))
og
f(x)=k*g(x) --> f'(x)=k*g'(x)


Svar #4
14. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

okay tak,men hvordan skal man så finde hastigheden ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#4
ta' et kig på linket, der står noget ganske nyttigt.

Svar #6
14. januar 2008 af Pernille-2 (Slettet)

okay jeg er helt forvirret nu,

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.