Matematik

bestemmelse af monotoniforh.?

14. januar 2008 af nåna (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med disse to opgaver? selvom det for jer kan virke helt vildt let, har jeg lidt svært ved at løse dem.

Bestem monotoniforholdet for f
f(x)= 2x^2-4x-4

og

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Et eksempel: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=453336

Svar #2
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

kan det passe, at det giver følgende?
2x^2-4x-4
F’(x)= 4-8x
F’(x)=0<-> 0=4-8x<-> 4=8x<-> 4/8=x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=4x-4

Svar #4
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

2x^2-4x-4
F’(x)= 4x-4
F’(x)=0<-> 0=4x-4<-> 4x=4<-> 4/4=x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Som er det samme som?

Svar #6
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

Som ca. hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

4/4=... (et tal delt med sig selv giver 1)

Svar #8
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

ja, men er det så lige meget om der står 4/4 eller 1?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

I så fald kunne du også angive svaret som:
260674927592/260674927592

Nej, angiv det altid på kortest mulig form. Ellers er det sjusk.

Svar #10
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

hvordan kommer jeg igen med den anden opgave? sådan ca.

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#10 Kig i eksemplet.

Svar #12
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

(x)=x^3+x^2 (1;f(1)

f(1)=y = 1^3+1^2= 2

f’(x)=4x

f’(1)=4*1=4

2=4*1+b<-> 2-4=b

-2=b

y=4x-2??


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg kan slet ikke forstå din måde at differentiere på? Det giver f'(x)=3x^2+2x

Hvilken regel regner du efter?

Svar #14
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

hvordan?

Svar #15
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

ligning for tangenten til grafen får jeg til at være; Y= 6x-1 (kan det passe)?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Min lommeregner får den til: y=5x-3

Svar #17
14. januar 2008 af nåna (Slettet)

okay, jeg får også det samme når jeg taster det ind på lommeregneren, men ikke når jeg løser det uden hjælpemidler...

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=3x^2+2x

f'(1)=3*1^2+2*1=5

Wird's besser?


Svar #19
14. januar 2008 af nåna (Slettet)


hvordan skal jeg ” argumentere” for dens forløb?

En funktion f er bestemt ved f(x)=e^x-2x
Skitser grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.

Skriv et svar til: bestemmelse af monotoniforh.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.