Matematik
Opgaver jeg fatter minus af...
15. januar 2008 af
Mussy06 (Slettet)
Tabellen over sammenhængen mellem vindhastigheden og følelsen af kulde er udarbejdet ved eksperimenter.
Sammenhængen kan tilnærmelsesvis beskrives ved formlen :
C= (T-33)*(0,48+0,45*Öv – 0,044*v) + 33
C: den følte temperatur.
T: den målte temperatur
V : vindhastighed i m/s
4.6 Beskriv overensstemmelsen mellem tabellen og ligningen, når den målte temperatur er – 5 grader, og vindhastighederne varierer fra 2m/s til 11m/s
Ved en konstant vindhastighed er kuldefølelsen alene afhængig af den målte temperatur.
4.7 Angiv en ligning, som ved vindhastigheden v=16m/s bestemmer kuldefølelsens sammenhæng med den målte temperatur.
<<
Håber nogle kan hjælpe mig med dem, men mit problem er, at hver gang jeg kommer ud for sådanne opgaver som beskriv sammenhængen med ligningen osv osv. Så fatter jeg NUL OG NIKS :s.. .Det med sammenhæng osv, så er der ikke en, der ville ku forklare mig dette, eller kendte en side om det ?
På forhånd tak.
Sammenhængen kan tilnærmelsesvis beskrives ved formlen :
C= (T-33)*(0,48+0,45*Öv – 0,044*v) + 33
C: den følte temperatur.
T: den målte temperatur
V : vindhastighed i m/s
4.6 Beskriv overensstemmelsen mellem tabellen og ligningen, når den målte temperatur er – 5 grader, og vindhastighederne varierer fra 2m/s til 11m/s
Ved en konstant vindhastighed er kuldefølelsen alene afhængig af den målte temperatur.
4.7 Angiv en ligning, som ved vindhastigheden v=16m/s bestemmer kuldefølelsens sammenhæng med den målte temperatur.
<<
Håber nogle kan hjælpe mig med dem, men mit problem er, at hver gang jeg kommer ud for sådanne opgaver som beskriv sammenhængen med ligningen osv osv. Så fatter jeg NUL OG NIKS :s.. .Det med sammenhæng osv, så er der ikke en, der ville ku forklare mig dette, eller kendte en side om det ?
På forhånd tak.
Svar #1
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)
C= (T-33)*(0,48+0,45*sqr v – 0,044*v) + 33
Det der Ö foran v, skulle forestille en kvadratrod af v :S...
Det der Ö foran v, skulle forestille en kvadratrod af v :S...
Svar #2
15. januar 2008 af Da-ted (Slettet)
Ikke stødt på en opgaveformulering af den type så vidt jeg ved, men vil da mene at beskriv overenstemmelse = redegør for. I sådan et tilfælde ville det være fint at indsætte 5 i ligningen og vise at resultatet giver samme værdi som i tabellen. I den anden indsætter du bare 0,45*Ö16 – 0,044*16 som konstant. Der kommer altså til at stå C= (T-33)*(0,48+K) + 33.
Skriv et svar til: Opgaver jeg fatter minus af...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
