Matematik

Rod problemer med parable

16. januar 2008 af Mr. Zero (Slettet)
Jeg har nogle problemer med at regne rødderne ud på min parable.

Givet: Parabel: y = -x2 +6x -5
a) Tegn parablen.
http://img70.imageshack.us/img70/873/39862347op8.png
(Tabellen siger at rødderne skulle være x = 1 og x = 5)

b) Beregn parablens nulpunkter (dvs. de punkter, hvor y = 0)

d = 6^2-4*0*(-5) = 36

Det er så her jeg får problemer.
Rødderne gives ved: (-b+-#(d))/(2*a)
a er lig med 0 og derpå dividere jeg med nul, hvilket jeg ikke må!

Hvad nu? Hvordan kommer jeg vidre?

På forhånd tak =].

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af Danielras (Slettet)

a er ikke 0, men -1.

-x^2 = -1 * x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

a = -1

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Hvis a havde været i lig med 0, så havde det ikke været et andengradspolynomium, men snare et førstegradspolynomium

Svar #4
16. januar 2008 af Mr. Zero (Slettet)

... Det var ikke mig! Lol, sorry jeg var lige blind i et par sekunder.

Tak alle sammen!

Skriv et svar til: Rod problemer med parable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.