Matematik

Matematik opgave. VÆKST

18. januar 2008 af piip (Slettet)
Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? Gerne med en forklaring, så er i søde.

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (måly I bestemte enheder) efter forskriften
Y= 31,5 * 0,887^t
Jeg skal nu bestemme t for y= 19 hvordan gøre jeg?
Jeg ved at jeg skal bruge ligningen y=b*a^(x)herefter er jeg gået blank.

På forhånd tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Du skal løse ligningen 19=31,5*0,887^t

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2008 af dnadan (Slettet)

31,5 * 0,887^t =19

Løs denne ligning.
Hint: Logaritmer

Svar #3
18. januar 2008 af piip (Slettet)

b=31.5 og a=0.887. x og dermed vores tid er uvist og er den vi skal finde når vi ved at y givet til 19.

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2008 af t00hey (Slettet)

19/31,5 = 0,887^t
Kan du se hvad du skal herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Man må godt lige kigge de forrige indlæg igennem. Eventuelt ved at søge på et par nøgleord:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=456439

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Eller bare tage mine beregninger for gode varer, når det nu også var dig, der oprettede sidste indlæg!!

Svar #7
18. januar 2008 af piip (Slettet)

Ja, men jeg forstår seriøst ingenting. grunden til jeg oprettede et nyt, var netop fordi jeg ikke kunne forstå det andet. ?

Svar #8
18. januar 2008 af piip (Slettet)

jeg vil meget gerne have det med ord ellers forstår jeg ikke noget.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

y=31,5*0,887^t

y=19

19=31,5*0,887^t

Så langt er du med. Og så kommer vi ind på logaritmereglerne. Og hvis du ikke har lært dem, kan ligningen kun løses vha solve på din lommeregner. Hvis du har lært dem, hvad er du så i tvivl om?

19/31,5=0,887^t
<=>
log(19/31,5)=log(0,887)*t
<=>
log(19/31,5)/log(0,887)=t
<=>
t=4,22


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2008 af dnadan (Slettet)

31,5 * 0,887^t =19
<=> der deles med 31.5
0,887^t=19/31.5
<=> logaritmeregnereglen log(a^x)=log(a)*x benyttes.
log(0.887)*t=log(19/31.5)
<=> der deles med log(0.887)
t=log(19/31.5)/log(0.887)

Svar #11
18. januar 2008 af piip (Slettet)

jeg har ikke lært dem endnu. men ja, jeg bruger solve på min lommeregner så. men hvorfor har du gjort som du har gjort? jeg aner det simpelthen ikke.

Svar #12
18. januar 2008 af piip (Slettet)

dnadan: kan du beskriver med sætninger? jeg ved ikke hvorfor du har gjort som du har gjort?

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#12 Prøv lige og nærlæs det igen... Der står jo faktisk, hvad der gøres.

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er jo ikke nødvendigt at vide, hvordan vi gør, når du endnu ikke har lært det. Enten kan du bruge beregningerne eller bruge solve.
Du skal nok lære reglerne, når du kommer lidt længere hen i gym.

Svar #15
18. januar 2008 af piip (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen. eg prøver og se om jeg kan. :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

"logaritmeregnereglen log(a^x)=log(a)*x benyttes. "

Læg mærke til denne.

Svar #17
18. januar 2008 af piip (Slettet)

Ja, men tro mig, jeg forstår det ikke. det eneste vi har lært er, at solve.

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#17 så skal du benytte solve.

Svar #19
18. januar 2008 af piip (Slettet)

ja okay. hvad skal jeg taste ind på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

solve(19=31,5*0,887^t , t)

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.