Matematik

bestem den stamfunktion...

20. januar 2008 af Beki (Slettet)
Hej allesammen,

hvordan skal man bestemme en stamfunktion når man har tangenten?

f.eks. f(x)= 2/x som har tangenten y=3x-9 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Tangenten til hvad?

Svar #2
20. januar 2008 af Beki (Slettet)

altså f(x)= 2/x har tangenten y=3x-9 og så skal jeg så bestemme stamfunktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det tror jeg ikke på.

Svar #4
20. januar 2008 af Beki (Slettet)

nej okay.. det er stamfunktionen som har tangenten y=3x-9.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Beregn: 3=2/x

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Da tangentens hældning er 3 og da F '=f, kan du bestemme røringspunktet ved at løse ligningen 2/x=3.

Svar #7
20. januar 2008 af Beki (Slettet)

Ja, så får jeg x = 1,5 vil det så sige at min stamfunktion er: F(x)= 2*ln(1,5)

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

x=2/3.

Du skal derefter beregne k i
F(x) = 2ln(x)+k.

Svar #9
20. januar 2008 af Beki (Slettet)

nej. det var ikke det :b ups

Svar #10
20. januar 2008 af Beki (Slettet)

Super ;) tak for hjælpen!!

Skriv et svar til: bestem den stamfunktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.