Fysik
maximal hastighed i frit fald
20. januar 2008 af
do-zap (Slettet)
jeg skal beregne den maximale hastighed et hagl med massen 5,2*10^-5kg kan få når luftmodstanden er
F=(6,4*10^-6 Kg/m)*v^2
jeg ved at haglet har nået den maximale hastighed når den resulternde kraft er =0 men jeg ved ikke hvordan jeg finder frem til det?
F=(6,4*10^-6 Kg/m)*v^2
jeg ved at haglet har nået den maximale hastighed når den resulternde kraft er =0 men jeg ved ikke hvordan jeg finder frem til det?
Svar #1
20. januar 2008 af Stenalt (Slettet)
Tyngdekraften skal være det samme som luftmodstanden... Så du sætter udtrykkene lig hinanden (krafterne er modsat rettede) så skulle du gerne komme nærmere....
Svar #2
20. januar 2008 af do-zap (Slettet)
tyngdekraften må være m*g altså 5,2*10^-5*9,82=0,000511
skal jeg så sætte F=(6,4*10^-6 Kg/m)*v^2=0,000511 ?
skal jeg så sætte F=(6,4*10^-6 Kg/m)*v^2=0,000511 ?
Svar #3
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
#1 er du sikker på at tyngdekraften skal inddrages her?
Skriv et svar til: maximal hastighed i frit fald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
