Matematik

Differentiering og ubekendte

20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)
Hej, jeg kan ikke finde ud af opgaven her.. Håber nogen kan hjælpe

En funktion f er bestemt ved:

f(x)=x^3+bx^2+3x+4

hvor b er et tal
bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Så skal f '(x)>0 for alle x.

Svar #2
20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

f`(x)=3x^2+2bx+3

så det miderste led skal være så stort at de andre led gør f´(x) større end nul?

Kan den løses sådan her måske?
0 = 3x^2+2bx+3
eller mener du:
f´(x)=3*0^2+2*b*0+3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Ligningen
0 = 3x^2+2bx+3
må ikke have nogen løsninger. Er der en klokke som ringer?

Svar #4
20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej det var et tåbeligt bud jeg kom med :)
der ringer ingen klokker.. Jeg aner ikke hvordan den opgave skal løses, skal jeg finde ligningens diskriminant?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Den ringede lidt. Diskriminanten skal være mindre end nul.

Svar #6
20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvorfor, det giver ingen mening. hvis d er mindre end nul så er der ingen løsninger, kan det på nogen måde udtrykke sig om f(x) eller for den sags skyld f`(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Når f '(x) ikke er nul, så er den (denne gang) større end nul og så er f voksende.

Svar #8
20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg kan godt se at d skal være mindre end nul hvis f`(x) ikke skal skære x asken, men hvad hjælper det ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Lille tilføjelse.
Der må gerne være et nulpunkt i f '(x). Så du skal løse uligheden d<=0.

Svar #10
20. januar 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

aah, der faldt den, mange tusind tak :D

Skriv et svar til: Differentiering og ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.