Matematik

hjælp en opgave uden hjælpemidler

21. januar 2008 af jamila20 (Slettet)
opgaven lyder sådan;

trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som en funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

det jeg så skal opskrive er et regneudtryk for P, som funktionen af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

ved simpelhen ikke hvad jeg skal stille op med den håber nogle af jer kan hjælpe mig er total lost


tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af mathon

p = po*a^h

a = 0,5^(1/5) = 0,5^0,2




Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)





Svar #3
21. januar 2008 af jamila20 (Slettet)

#1 hvor kommer po fra og #2 hvad er det for en formel du benytter dig af

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2008 af mathon

po er trykket i 0 km's højde, dvs. ved jordoverfladen

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2008 af ibibib (Slettet)

a^T_½=0,5

y=b·a^x=b·0,5^(x/T_½)

Skriv et svar til: hjælp en opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.