Kemi

Gasser - dykkerflaske

21. januar 2008 af Plougmann (Slettet)
en dykker bruger dykkerflasker til luftforsyning under vandet. hver flaske er en stålbeholder, som rummer 7,2 L. Før brug pumpes luft ind i flasken, så trykket er 20,2 MPa ved 20 grader celcius. Lufts molar masse er 29,0g/mol

- Hvad er massen af luften i en flaske, når den er fyldt med luft?

Jeg kan ikke rigtig få dette til at gå op - skal idealgasligningen ikke benyttes?

Under dykningen forbruger dykkeren på et minut 35 L luft ved trykket 10 MPa og temperaturen 20 grader celcius.

- hvor længe kan dykkeren opholde sig under vand, når han er forsynet med to flasker?

Heller ikke her kan jeg få regnestykket til at gå helt op?

Håber der er nogen, der kan være mig behjælpelig! TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af mathon

n = p*V/(R*T)

n = (20,2*10^6 N/m^2)*(7,2*10^(-3) m^3)/(8,31451 J/(mol*K)*(273+20)K)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af mathon

på opfordring efter henvendelse:

n = (20,2*10^6 N/m^2)*(7,2*10^(-3) m^3)/(8,31451 J/(mol*K)*(273+20)K)

20,2*10^6 * 7,2*10^(-3)/(8,31451*293) N/m^2*m^3/(J/(mol*K)*K) =

59,7007 Nm/(Nm/mol) = 59,7007 mol

Skriv et svar til: Gasser - dykkerflaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.