Matematik

funktion..

21. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej.
I min afleveringsopgave til næste har jeg fået en opgave, jeg synes er lidt mærkelig..

Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a) Bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år:
Kan jeg så blot sige 7*(2*0,0245) og det resultat substraherer jeg så fra 7?

b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givent antal år:
Mener de her, at jeg skal skrive en funktion, der kunne passe med mine oplysninger.
Indtil videre har jeg skrevet f(x) = 0.0245 x + 7, men jeg har på fornemmelsen, at det er forkert?

Håber der er nogen, der kan hjælpe.

Mvh. Annie

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af mathon

m = mo*a^t

0,9755*mo = mo*a^1

0,9755 = a, hvoraf

m = mo*0,9755^t

Svar #2
21. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)

det var til b'eren? eller hvad? hehe :)

Svar #3
21. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)

hvor får du det tal 0.9577 fra? :)

Skriv et svar til: funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.