Matematik

Ligning HF niveau C

22. januar 2008 af coma4 (Slettet)
Er dette rigtigt ?

7-4(2x - 1) = 3X-5(x - 6)

7 + 8 x -4 = 3x -5x -30

-3 3 + 8x = 2x -30 -3

-2x +8x = 2x -33 -2x

+6x = 33
---- = ---
6 6

x = -5,5

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Prøv og sætte dit resultat ind på xs plads og så om det går op.

Svar #2
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

Hvis jeg kunne regne reglerne 100 % spurgte jeg ikke her inde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, der er mange fortegnsfejl.
Starten er
7 - 4(2x - 1) = 3X - 5(x - 6)

7 - 8x + 4 = 3x - 5x + 30

Svar #4
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

okay min fejl skrev forkert i starten. Den rigtige start er.

7 +4(2x - 1) = 3X - 5(x - 6)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du har stadig en fortegnsfejl på højre side.

Svar #6
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

Er det med minus gange minus giver + ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #8
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

Så det rigtige svar er x = 4.5

Skal jeg så checke svaret på denne måde

7 +4*(2*4,5 - 1) = 3*4,5 - 5*(4,5 - 6)

7+4+9-1 = 19

13,50+22,50+30 = 65,50

Jeg ved at ovenstående er forkert da det ikke giver de 4,5 men hvordan gør man så ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

7 +4(2x - 1) = 3X - 5(x - 6)
7+8x-4=3x-5x+30
8x-3x+5x=30-7+4
10x=27
x=2,7

Svar #10
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

tak for svaret.

Hvordan gør man så prøve ? sætter 2,7 ind på x plads, men skal man så gange + 4 med hvad ? og de -5 ganges hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Udregn det der står!
7 +4(2x - 1) = 3X - 5(x - 6)
7 +4·(2·2,7 - 1) = 3·2,7 - 5·(2.7 - 6)

Svar #12
22. januar 2008 af coma4 (Slettet)

skal resultatet ikke være det samme på begge sider af = tegnet ? eller er det noget jeg har misforstået ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2008 af ibibib (Slettet)

24,6

Skriv et svar til: Ligning HF niveau C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.