Matematik
Ligning ender med ingen xér
22. januar 2008 af
coma4 (Slettet)
3(2x-4) = 2(3x-1)-10
Jeg ender med ikke at have nogle xer tilbage hvad gør man så ?
Jeg ender med ikke at have nogle xer tilbage hvad gør man så ?
Svar #1
22. januar 2008 af diazdream0512 (Slettet)
altså... jeg vil sige 6x / 6x er x...
3(2x-4) = 2(3x-1)-10
6x-12 = 6x-2-10
x = -12
fordi hvis vi antager at x = 5 f.eks..
- så er 5 / 5 jo stadig 1....
3(2x-4) = 2(3x-1)-10
6x-12 = 6x-2-10
x = -12
fordi hvis vi antager at x = 5 f.eks..
- så er 5 / 5 jo stadig 1....
Svar #2
22. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Så er ligningen altid gyldig. Alle tal for x er korrekte. Det skyldes, at højresiden kan omskrives til at være det samme som venstresiden. Altså uanset hvilket tal du indsætter, giver det det samme.
Svar #3
22. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
#0.
Du vil få at løsningen er: x=x
3(2x-4) = 2(3x-1)-10
6x-12 = 6x-2-10
6x-12=6x-12
6x=6x
x=6x/6
x=x
Du vil få at løsningen er: x=x
3(2x-4) = 2(3x-1)-10
6x-12 = 6x-2-10
6x-12=6x-12
6x=6x
x=6x/6
x=x
Skriv et svar til: Ligning ender med ingen xér
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
