Matematik
Hmm sæt ord på?
22. januar 2008 af
monaaaaaaaaa (Slettet)
Integral:2/x = ln(25)
2ln(x) = ln(25)
ln(x^2) = ln(5^2)
e^(ln(x^2)) = e^(ln(5^2))
x^2 = 5^2
x = 5..
Hmmm nogn derude som kan sætte ord på hvad der er blevet gjort?. Ville være glad hvis man evt. ville skrive ud fra hvert stykke hvad man gør. ville være dybt taknemmelig.
2ln(x) = ln(25)
ln(x^2) = ln(5^2)
e^(ln(x^2)) = e^(ln(5^2))
x^2 = 5^2
x = 5..
Hmmm nogn derude som kan sætte ord på hvad der er blevet gjort?. Ville være glad hvis man evt. ville skrive ud fra hvert stykke hvad man gør. ville være dybt taknemmelig.
Svar #1
22. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Integral:2/x = ln(25)
Først integreres 2/x
2ln(x) = ln(25)
2 ganges ind i ln(x) og 25 omskrives til 5^2. (hvorfor 25 omskrives forstår jeg dog ikke)
ln(x^2) = ln(5^2)
logaritmen ophæves
e^(ln(x^2)) = e^(ln(5^2))
x^2 = 5^2
Ligningen løses
x = 5..
Ps. Ligningen har 2 løsninger, da x = -5 også er en løsning.
Først integreres 2/x
2ln(x) = ln(25)
2 ganges ind i ln(x) og 25 omskrives til 5^2. (hvorfor 25 omskrives forstår jeg dog ikke)
ln(x^2) = ln(5^2)
logaritmen ophæves
e^(ln(x^2)) = e^(ln(5^2))
x^2 = 5^2
Ligningen løses
x = 5..
Ps. Ligningen har 2 løsninger, da x = -5 også er en løsning.
Svar #2
22. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Edit: Ligningen har selvfølgelig kun en løsning, nemlig x=5. x=-5 ligger uden for definitionsmængden.
Skriv et svar til: Hmm sæt ord på?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
