Matematik
Sin, cos, tan til ubekendte sidelængder
22. januar 2008 af
Christian19900 (Slettet)
Hej, jeg har et problem med at finde de ubekendte sidelængder.
Jeg får disse oplysninger i opgaven:
c=90grader b=40grader areal=4
Jeg ville sagtens kunne klare denne opgave, hvis jeg blot havde en sidelængde i stedet for areal, hvad gør jeg?
Jeg får disse oplysninger i opgaven:
c=90grader b=40grader areal=4
Jeg ville sagtens kunne klare denne opgave, hvis jeg blot havde en sidelængde i stedet for areal, hvad gør jeg?
Svar #1
23. januar 2008 af piper (Slettet)
Lad os for god ordens skyld angive vinklerne med store bogstaver og siderne med små bogstaver. Så er siden c den overforliggende side i forhold til vinkel C osv.
Du ved at trekanten er retvinklet og at arealet er 4 så er
4 = 1/2*a*b (hvorfor?)
Desuden siger formlerne for retvinklede trekanter at tan(B) = mod/hos = b/a. Prøv nu at udtrykke b ved a (eller omvendt) og indsæt dette udtryk i formlen for arealet.
Du ved at trekanten er retvinklet og at arealet er 4 så er
4 = 1/2*a*b (hvorfor?)
Desuden siger formlerne for retvinklede trekanter at tan(B) = mod/hos = b/a. Prøv nu at udtrykke b ved a (eller omvendt) og indsæt dette udtryk i formlen for arealet.
Svar #2
23. januar 2008 af piper (Slettet)
Når du har a og b, så husk at fordi trekanten er retvinklet, så er der ikke meget hokus pokus i at finde c.
Svar #3
23. januar 2008 af mathon
T = 2R^2*sin(A)*sin(B)*sin(C) = (1/2)(2R)^2*sin(A)*sin(B)*sin(C)
T = (1/2)(c)^2*sin(50°)*sin(40°)*sin(90°)
4 = (1/2)*c^2*sin(50°)*sin(40°)
8 = c^2*sin(50°)*sin(40°), hvoraf
c^2 = 8/(sin(50°)*sin(40°))
c = [8/(sin(50°)*sin(40°))]^(1/2)
c = 4,03074
a = c*cos(B) = 4,03074*cos(40°) =
b = c*cos(A) = 4,03074*cos(50°) =
T = (1/2)(c)^2*sin(50°)*sin(40°)*sin(90°)
4 = (1/2)*c^2*sin(50°)*sin(40°)
8 = c^2*sin(50°)*sin(40°), hvoraf
c^2 = 8/(sin(50°)*sin(40°))
c = [8/(sin(50°)*sin(40°))]^(1/2)
c = 4,03074
a = c*cos(B) = 4,03074*cos(40°) =
b = c*cos(A) = 4,03074*cos(50°) =
Skriv et svar til: Sin, cos, tan til ubekendte sidelængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
