Matematik

potens, ligning m.m. help!!

23. januar 2008 af 100292 (Slettet)
jeg har siddet og lavet alle de andre opgaver til blækreg. men der er tre opgaver som jeg ikke forstår hvordan man regner ud. håber der er nogle som vil hjælpe.

1. i 1960 var befolkningstallet 8,157 mio. i 2000 var bef.tallet 29,986 mio.
a) hvor mange procent er befolkningstallet vokset om året i perioden 1960-2000 (i gennemsnit) ?

i 1980 var befolkningstallet 7835. fra 1980-1990 faldt bef.tallet i gennemsnit med 0,93% om året.
b) hvor stor var befolkningen i 1990?

2. undersøg om tallet -2 er løsning til ligningen: 3x^2+5x-4=0

3. a) reducer a^3*a^-5/a^-4 b) reducer a^7/(a^3)^4

/ = brøk

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af ibibib (Slettet)

1.
a) K=Ko(1+r)^n
b) do

2.
Indsæt -2 på x's plads.

3.
a) Benyt potensregnereglerne

Svar #2
23. januar 2008 af 100292 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke hvordan man løser opgave 3. ? vil du være sød at uddybe det lidt mere? ;)

Svar #3
25. januar 2008 af 100292 (Slettet)

andre der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2008 af mathon

a) reducer
a^3*a^(-5)/a^(-4)

a^(3+(-5))*a^4 = a^(3-5+4) = a^2



b) reducer a^7/(a^3)^4


(a^3)^4 = a^(3*4) = a^12....osv...

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2008 af mathon

1.
a) B = Bo(1+r)^n

B/Bo = (1+r)^n

1+r = (B/Bo)^(1/n)

1+r = (29,986/8,157)^(1/40)

r = (29,986/8,157)^(1/40) - 1


Svar #6
25. januar 2008 af 100292 (Slettet)

okay.

kan det så passe at b) reducer = bliver a^(-5) ?

så ville jeg lige spørge om det er rigtigt sådan som jeg gør i opg. 2 - hvor jeg skal undersøge om -2 er løsningen til ligningen, men jeg synes det bliver et underligt tal.

3x^2+5x-4 =0
3(-2)^2+5(-2)-4 =0
12-10 =0+4
2 =4
x =4/2 =2

det ser underligt ud for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2008 af mathon

"kan det så passe at b) reducer = bliver a^(-5) ?" - Ja rigtigt! :-)

3x^2+5x-4 = 0

3(-2)^2+5(-2)-4 = 0

-2 = 0, hvilket er et falsk udsagn, hvorfor -2 IKKE er rod.

Svar #8
25. januar 2008 af 100292 (Slettet)

så det vil sige at -2 ikke er løsningen.

tak, for hjælpen ;)

Skriv et svar til: potens, ligning m.m. help!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.