Matematik

kuglens ligning

24. januar 2008 af Nineb (Slettet)
En der kan hjælpe med den her opg:

En kugle er givet ved ligningen:
(x+2)^2+(y+2)^2+z^2=8

a)bestem kuglens skæringspunkter med koordinatsystemets førsteakse

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvilke værdier antager z og y, når den skærrer førsteaksen?

Svar #2
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

der er ikke flere informationer, men er der ikke nogle formler til sådan noget her ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Det var nu ment som et hint.

Svar #4
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, men så forstår jeg ik rigtig hva du mente.
kan du ik prøve med nogle tal eller noget andet?, for kan bedst se tingene med tal og ikke bogstaver eller beviser.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2008 af Benjamin. (Slettet)

#2 (Gentagelse:) Som #1 prøvede at lede dig ind på: "Hvilke værdier antager z og y, når den skærrer førsteaksen?".
Prøv at visualisér rummet, se akserne for dig, og spørg så dig selv om det spørgsmål igen.

Svar #6
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, ligemeget finder ud af det selv. Prøver at tegne den eller finder noget i bogen måske

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#6
Hvis vi nu antager, at du skal finde en funktionsskærrings, f(x)=2x-2 skærring med førsteaksen, hvorledes findes denne så?


Svar #8
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

skæringen er vel -2 her, hvis du tager det efter ax+b?
hvor a er hældningen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#8 dette er ikke skærringen med førsteaksen, men med andenaksen.

Svar #10
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

så 2? kan det være andet ellers

eller tænker du på en bestemt formel

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#10
Tegn et koordinatsystem, så vil du se, at y=0, når grafen skærer førsteaksen.

Svar #12
24. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, men tilbage til opg.

hvordan vil du så løse den?

jeg har ik rigtig nogen ide, tænkte først på at bruge kvadratet på en toleddet størrelse også få noget centrum og radius
tror bare ik det er noget med sagen at gøre

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#12 Det var endnu et hint. prøv lige at tænke over den engang til.
"Hvilke værdier antager z og y, når den skærrer førsteaksen?"

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2008 af Benjamin. (Slettet)

#10 & #12 Pointen er, at når man eksempelvis i planen for en funktion f(x)=2x-2 (hvis graf er en ret linje), skal finde skæringen med x-aksen, så skal y = 0 (du kan også tegne grafen for denne ligning og finde skæringen mellem de to grafer). Når y er lig med 0 i eksemplet, fås at x er 1:

0 = 2x - 2
<=> x = 1

Brug det samme princip i rummet, når du skal finde et plans skæring med en bestemt akse. Samme spørgsmål: Hvilke værdier antager z og y, når den skærer x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2008 af Maribal (Slettet)

Jeg mener at z og y er 0, for kuglen skærer kun i x- aksen


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2008 af Benjamin. (Slettet)

#14 Rettelse:
"... når du skal finde et plans skæring ..."
-->
... når du skal finde en kugles skæring(er) ...

Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.