Fysik

Acceleration og fart - IC3-tog

25. januar 2008 af Plougmann (Slettet)
Et tog kører en afstand på 29 km, og kørslen opdeles i tre faser. først accelerer toget konstant i 2 minutter med accelerationen 1,0 km/min^2. Derefter fortsætter toget med den opnåede fart i 12 min. til sidst bremser toget op med konstant acceleration.

- Jeg skal nu bestemme den højeste fart, toget opnår! Og derefter tegne en (t,v)-graf, så jeg kan bestemme accelerationen under nedbremsningen.

Jeg er gået lidt fast her og håber, nogen kan hjælpe mig på vej!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af mathon

af

a = (v-vo)/t og vo = 0
fås

v = a*t = (1 km/min^2)*(2 min) = 2 km/min = 2*(1000 m)/(60 s) = 2000/60 m/s

= (100/3) m/s = ca. 33.33 m/s

Skriv et svar til: Acceleration og fart - IC3-tog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.